Steeds vaker komt er op latere leeftijd een diagnose autisme of is er sprake van een vermoeden hiertoe. 

Vanuit Ontdek Autisme zijn we gestart met een klein project om coaches met affiniteit voor ouderen met een (vermoeden) op autisme te verbinden en te ondersteunen op specifieke kennis rondom autisme op latere leeftijd. Marian Bruijnzeels is de contactpersoon. 

We onderkennen op dit moment vragen voor mensen op middelbare leeftijd én de senioren waarvan de kinderen het huis uit gaan, waar een chronische ziekte gaat spelen, het werk komt te vervallen, de partner is overleden en/of dementie voorkomt.  Deze mensen hebben een zelfstandig leven opgebouwd (eventueel met kleine ondersteuning) , maar de nieuwe levensgebeurtenis heeft de balans verstoord. 

 

Daarnaast ontwikkelen we als projectgroep op dit moment een informatieve brief/flyer, bereiden we een artikel voor om te publiceren in vakbladen en verzamelen we de vakkennis op dit vakgebied.  Een bijscholing met mogelijkheid tot overleg zal op termijn mogelijk worden. 

 

Op dit moment zijn de volgende autismecoaches betrokken:

Janita ter Haar - www.auticoachtiro.nl - Nijverdal (Overijssel)

Marieke de Blank - www.leidraad.net - Aalden (Drenthe)

....

Informatie over de kosten voor de ondersteuning en eventuele vergoeding  gaat altijd via de coach zelf. Als Ontdek Autisme zijn wij geen partij. 

 

Ben jij ook coach/begeleider en wil jij je onderscheiden op ondersteuning van ouderen met een (vermoeden) op autisme? Sluit je aan bij het informele netwerk om met elkaar te sparren en elkaar krachtiger te maken.  Je kan je aanmelden via marian@ontdekautisme.nl

 

(voor coaches)