Meedenken

Ben je zoekend, maar nog niet helemaal vastgelopen? Ik wil samen met jou meedenken binnen het proces én de mogelijkheden van de wet- en regelgeving. Door tijdelijk samen met jou en/of je naasten mee te lopen in het ingewikkelde speelveld vol regels zoeken we de mogelijkheden. Mijn eerste insteek is zelfhulp voor jou en/of je naasten, soms met ondersteuning van behandeling en/of begeleiding door anderen uit het reguliere, complementaire of alternatieve werkveld.

 

Van opnieuw stabiliseren naar ontdekkend leven

De eerste stappen doe ik graag met je op een rechte weg met een (tijdelijke) koers en voorlopige grens. We volgen jouw weg de diepte in die soms spannend en emotioneel is. Ondertussen zoek ik met jou wie jou letterlijk en praktisch kan ondersteunen in je dagelijks leven. Die keuze is ook afhankelijk van jouw persoonlijke behoefte, jouw financiële mogelijkheden en de beschikbare mensen in jouw regio.  Uiteindelijk volg je jouw eigen weg. Ik ga niet helemaal mee, maar geef je weer voldoende inzichten om, eventueel met hulp, verder te gaan op weg naar herstel , stabiliteit en daarna persoonlijke groei. Daarin heb ook ik uiteraard grenzen waarmee ik rekening hou. 

 

Ik ging je voor!

Ik moest deze ingewikkelde weg ook zelf gaan. Ik had aanvankelijk onvoldoende steun om snel genoeg de weg te vinden, waardoor het proces (te) lang duurde. Het was achteraf ook wel een complex vraagstuk,  omdat zoveel levensvraagstukken in elkaar verward waren geraakt.  Uiteindelijk vond ik de mensen die bij dit proces konden aansluiten. Ik denk dat dit sneller kan en moet en daarin wil ik mij specialiseren. 

 

Kosteloos

Deze tijdelijke ondersteuning geef ik kosteloos, omdat het niet mijn betaalde werk is. Ik wil het tijdelijke gat opvullen, totdat de juiste professionals aan jouw zijde meelopen. Ik heb me bekwaamd in passende technieken, maar moet daarin nog wel ervaringsuren maken.      De afgelopen jaren ondersteunde ik al meerdere mensen in dit proces en ook jou wil ik daarin ondersteunen. Zo helpen we elkaar. Voorwaarde is dat je cognitief in staat bent om mee te denken (MBO+ niveau), je voldoende stabiliteit hebt óf  er algemeen professionals betrokken zijn die de wettelijke plicht op zich nemen in de ondersteuning.