Welkom. Leuk dat je hier meeleest. Mijn naam is Marian Bruijnzeels.

 

Diagnose

In 2014 kreeg ik na een ernstige uitval de diagnose Klassiek Autisme met een zeer begaafd intellect. (DSM-IV).  Ook volgens de DSM-5 blijft mijn diagnose ASS gehandhaafd, maar combineren we dit wel met andere diagnoses op somatisch gebied en de impact van de uitdagingen die horen bij normale, maar ingewikkelde levensvraagstukken. Hierdoor ontstaat uiteindelijk een ingewikkelde, maar logische stabilisatie waarbinnen  ik dagelijks leef. 

 

Ontregeling

Mijn vraagstukken en ontregeling zijn diep doorgedrongen  op veel leefgebieden. Door te kijken vanuit zowel het perspectief van een menselijk verschil (neurodiversiteit) als het perspectief van  een aangeboren neurobiologische ontwikkelingsstoornis kreeg ik meer inzicht in mijn opmerkelijke kanten. 

 

Nieuwe levensfase,  herstel en persoonlijke groei

Waar autisme hét antwoord leek, bleek het pas het begin van een nieuwe levensfase. Mijn nieuwsgierigheid en onderzoekende geest kan ik volledig tot ontwikkeling  laten komen op vele gebieden. Voor mij de weg naar herstel en vertrouwen in mijn eigenheid. De persoonlijke groei ontstond  in het begrijpen van de bijbehorende complexiteit én dit kunnen verwoorden en verbeelden in heldere begrippen. 

 

Wil je me beter leren kennen? 

Dan kan  je verder lezen over de reden van mijn openheid,  hoe mijn ervaringsdeskundigheid is ontwikkeld en de gevolgde scholing.  Ook vertel ik waarom ik een Koninklijk Lintje kreeg en welke beslissing ik in 2021 nam.