Mijn zoektocht en ervaring

Zoals op de foto's hierboven te zien (dit volgt nog) hoor ik bij de groep mensen met autisme die ook jarenlang naar oplossingen zocht voor mijn steeds meer belemmerende problemen in mijn prikkelverwerking én fysieke belemmeringen. Uiteindelijk heb ik met de zorgverleners gekozen om deze problemen een aparte diagnose/classificatie  te geven in het zorgsysteem, waardoor ik passende hulp kon inzetten. In de nabije toekomst zal ik deze pagina verder uitwerken.

 

Arbeidsongeschiktheid

Tijdens mijn tweede zwangerschap raakte mijn lichaam en dagelijks functioneren volledig ontregeld. Een revalidatie werd ingezet, maar de problemen waren te groot en complex om echt te begrijpen, laat staan op te lossen. Zeker met de kennis van toen én een ontbrekend stuk van mijn levensverhaal. Ik werd duurzaam arbeidsongeschikt verklaard in 2001. Een lastige overgang, omdat ik enerzijds als moeder voor onze kinderen wel moest leren functioneren, terwijl ik tegelijkertijd een weg moest vinden in de maatschappij na 19 jaar fulltime werken zonder grote problemen. De classificatie ASS  én het goed onderzochte levensverhaal maakte dat ik in 2014 nogmaals een herstel- en revalidatietraject kon ingaan. Na acht jaar sta ik redelijk stevig op eigen benen én in de maatschappij ook blijft er een gevoelde kwetsbaarheid.

 

Passende hulpverlener bij deze zorgvragen

De vragen en ondersteuning die ik nodig had waren zo specifiek dat mijn directe omgeving dit niet kon geven en dit  logischerwijs ook niet van buren of vrijwilligers kon worden verwacht.  Algemene uitleg en ondersteuning werkte mijn herstelproces zelfs tegen. Uiteindelijk heb ik via een WMO maatwerkvoorziening een persoonlijk begeleider in kunnen zetten.  Dit naast gespecialiseerde hulp van de tweede lijns zorg, de gespecialiseerde zorg  én meedenkende vakprofessionals die in het totale plaatje meedachten.

 

Lezingen

Wil je dat ik meer vertel over gezondheid en autisme ? Ik kom graag een lezing geven, sluit aan bij een netwerkbijeenkomst of deel mijn ervaringsverhaal. 

Kijk hiervoor op de speciale pagina.