Een forse groep kinderen met autisme loopt vast in het onderwijs. Zeker als er sprake is van een verschil tussen intellect en sociaal en emotioneel aanpassingsvermogen.  Ook de ontwikkeling van de executieve functies staan vaak onder druk.

Voordat een kind niet meer in het schoolsysteem past is er al vaak een langer traject vol zoeken aan vooraf gegaan. Scholen raken handelingsverlegen, kinderen willen niet meer naar school en ouders lopen vast in de regelgeving.

 

Tijdens deze lezing geef ik inzicht in de problemen die kunnen ontstaan en  de impact op werk en zelfstandigheid. Ik gebruik ervaringsverhalen, maar ook mijn eigen levensverhaal zal meegenomen worden. Ik ben goed opgeleid, maar had in het huidige systeem waarschijnlijk geen diploma kunnen halen. 

 

Kosten

Voor commerciële organisaties en symposia gaan aanvragen via Ontdek Autisme. (info@ontdekautisme.nl). Voor niet-commerciële organisaties, ouders en mensen met autisme is mijn kortdurende inzet kosteloos. Wel vraag ik een vergoeding voor de directe (reis)kosten. (marian@ontdekautisme.nl